CHECK CU NUCA SI COACAZ NEGRU
Pentru aceasta sanatoasa reteta avem nevoie de:
250gr faina alba
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
1/4 lingurita bircarbonat
1/4 lingurita nucsoara
125 gr zahar alb
50 gr nuca, tocata
4 linguri lapte
2oua
125 ml suc de portocale
2 lingurite coaja de portocala, rasa
100 gr unt, topit
160 gr coacaze negre, afine, proaspete sau uscate
cele uscate se vor inmuia putin in apa, apoi scurse foarte bine
1 lingura esenta vanilie,
1 lingurita esenta portocale
Mod de preparare:
Faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, nucsoara si zaharul se amesteca intr-un castron mare. Se adauga nucile tocate.
Intr-un alt castron se amesteca ouale, laptele, sucul si coaja de portocale, untul si esentele. Se amesteca toate ingrediente foarte bine si se rastoarna peste faina si celelate ingrediente. Se omogenizeaza bine si cu grija se adauga coacazele.
Se pune compozitia in fomra de copt check. Aceasta in prealabil a fost unsa cu ulei si tapetata cu gris, sau folosita hartie de copt.
Temperatura de coacere:150 grade, cuptorul preincalzit, 20 minute.
Timp de coacere:50 minute sau pana ce devin pufoase.
Numar de portii: 1check
Va doresc spor la treaba si mai ales pofta buna!
No comments:
Post a Comment