Tuesday, May 1, 2012

CIUPERCI ALBE MARINATE

Dragele mele cititoare bine v-am gasit si de aceasta data cu alta reteta minunata si simplu de facut.
Astazi vom pregatii Ciuperci marinate, delicioase care se pot consuma simplu ca atare sau garnitura pt fripturi.
Astfel avem nevoie de:

Ciuperci albe( alegti ciupercile cele mici).
Cantitatea ramane la alegerea dvs, dar eu v-as propune 1/2 kg pt marinata pt care o veti prepara.
1 l apa,
300 ml otet simplu
2-3 foi de dafin,
1 lingurita boabe piper negru si rosu,
2-3 boabe enibahar
1-2 cuisoare,
1 lingurita boabe de mustar
1 lingurita boabe de coriandru

Dupa ce ati spalat si taiat coditele uscate, ciupercile se pun la fiert cu putina sare si zeama de la o jumatate de lamaie (sau o un varf de sare de lamaie). Folosim zeama de lamaie la fiert pt a mentine culoare alba, frumoasa a ciupercilor. Acestea se fierb bine.
Apoise pun la scurs pr 2-3 minute.
Intre timp in alt recipient se pune pe foc apa, otetul si toate condimentele. Se dau intr-un clocot.

Toata marinata se toarna peste ciupercile gata fierte si se lasa la macerat pt 12 ore.
Ciupercile marinate se pot pastra la frigider in borcan pt 12 saptamani.
Daca doriti acesta reteta se poate face si pt camara de iarna.
Doar ca trebuie sterilizate. Asezate in borcane se poun sa fiarba c pt 30 minute la bain-marie. Dupa ce au fiert se pune capacul rapid peste borcan si se lasa se receasca.

Va doresc spor la treba si posfta buna!
Astept comentariile dvs. cu mare placere!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...