SALATA DE ARDEI COPT
Un aperitiv sau o garnitura, depinde cum doriti sa o asortati si cu ce anume. Se poate consuma pur si simplu ca aperitiv, pe langa altele sau garnitura la fripturi de pui, porc, miel, curcan. Nu o recomand langa peste. Avem alte optiuni pt acesta, dar cu alta ocazie.
Bun...avem nevoie de 10 ardei capia, carnosi
100 ml ulei floarea soarelui,
5 linguri( 50 ml ) otet pt salate , a se vedea reteta la sectiunea "Oteturi si Uleiuri aromate"
1 capatana de usturoi, medie, strivit
sare, piper alb macinat
Mod de pregatire:
Ardeii capia se vor coace, la cuptor, sau pe grill. Dupa ce s-au copt se pun intr-un castron timp de 30 minute acoperit cu un capat, pt a-si lasa sucul si pt a fii mai usor de curata de coaja.
Atentie!!!Ardeii vor lasa un suc, delicios, nu trebuie aruncat, se foloseste.
Se vor curata cotoarele si coaja, apoi se vor taia felii, transversale sau longitudinale, cum doriti, si asezati intr-un castron. Punem peste ei sucul de la ardei, despre care vorbeam mai devreme, mie mi-a iesit cam 250 ml. Apoi adaugam 100 ml ulei, otetul si usturoiul strivit. Se va adauga sare si piper dupa gust.
Se va lasa la frigider timp de 30 minute inainte de a se consuma, pt ca toate ingredientele sa se amestece.
Este simplu, sanatos si gustos!
Va doresc spor la treaba si pofta buna!
No comments:
Post a Comment