TARTINE CU FETA SI SPANAC
Pentru aceste tartine delicioase avem nevoie de:
200 gr aluat pufos
150 gr branza feta
300 gr frunze de spanac proaspat
3 oua
1 ceapa alba mare
100 nuci de pin(optional)
sare, piper dupa gust
Mod de pregatire:
Vom folosii pt coacerea tartinelor, forma de 12 buc de briose.
Intr-un recipient punem ceapa tocata marunt la calit.adaugam sare, putina. trebuie verificata branza feta cat este de sarata. prajim ceapa cam 2-3 minute, apoi adugam frunzele de spanac, si se calim cam 10 minute, sau pana tot sucul a scazut. Apoi cand compozitia s-a racit adaugam cele 3 oua, amestecam pt incorporare.
Aluatul daca l-am pregatit noi, trebuie intins in foaie subtire. Decupam cu gura unui pahar cu diametrul de.... si fiecare forma de cerc o plasam in tava de copt, cea de briose. In prealabil a fost foarte putin unsa cu ulei. dupa ce am pus in cele 12 forme cate un cerc adaugam compozitia de ceapa, spanac si oua. Branza feta se va taia cubulete mici, 12 bucatele. Se pune cate un cub de branza peste compizitie iar apoi se acopera cu un "capac' de aluat pufos decupat de data aceasta cu o forma mai mica.Pe langa aluatul de deasupra presaram cateva nuci de pin. Se unge capacul de aluat cu ou pt a capata prin coacere o culoare aurie.
Temperatura de coacere:150 grade, cuptorul preincalzit, 20 minute.
Timp de coacere:30 minute sau pana ce devin pufoase.
Numar de portii; 12 tartine
Va doresc pofta buna si in aceeasi categorie de tartine ve-ti mai gasii si alte idei minunate!
No comments:
Post a Comment