
SUPA CREAMA DE MAZARE
Ingrediente:
2 l apa
2 morcovi, potrivit
1 pastarnac, mic
1 radacina de patrunjel, mica
1 telina mica
1 ceapa potrivita
500 gr mazare proaspata sau congelata
sare, piper, dupa gust
2 linguri delicat
1 ceapa potrivita pt calit
50 ml ulei floarea soarelui

2 linguri parmezan ras, optional
Mod de preparae:
Se pun toate legumele la fiert, morcovul, pastarnacul, telina si ceapa, se adauga sare si delicat.
Se fierb bine apoi se adauga mazarea si se fierbe si aceasta. La fiert se pune o lingura de ulei.
Separat intr-un alt vas se toaca 1 ceapa marunt si se pune la prajit, la foc moderat. Se prajeste pana ce ceapa capata o culoare galbuie, patrunsa bine de foc. Atentie!!!A nu se arde sau face maronie inchis!

Se serveste calda cu parmezan ras si crutoane.

NOTA: Supa pt a fii de post se elimina parmezanul.
Va doresc spor la treaba si pofta buna!
No comments:
Post a Comment