PAIN AU CHOCOLAT
O delicatesa frantuzeasca care se poate consuma la micul dejun in alternanta sau alaturi si de deliciosul Croissant.
Astazi vom invata reteta primului produs urmand ca in zilele ce vor venii sa va dezvalui si ce-a de a doua reteta, Croissant-ul.
Asadar , avem nevoie de:
360ml lapte calduta,
1/2 cup zahar alb tos,
8 gr drojdie uscata,
3 cups faina alba( de calitate),
60 gr unt nesarat, taiat bucatele
200 gr ciocolata neagra, foarte buna calitate,
1 albus, batut usor cu 1 lingura zahar alb tos
extra zahar alb tos pt decorat
Mod de preparare:
60 ml din laptele caldut se amesteca cu 1 lingura de zahar si drojdia uscata.Amestecam bine si lasam la dospit timp de 10 minute.
Separat, intr-un vas destul de voluminos punem faina cernuta si incorporam untul. Se freaca cu faina pana devine un amestec nisipos. Adaugam restul de lapte, drojdia dospita si restul de zahar. Framantam bine, toate ingredientele sa fie incorporate uniform. Daca aluatul este prea lipicios mai adaugati un strop de faina, insa sa nu devina prea gros. Se framanta pe blatul de lucru timp de 10 minute.
Se lasa la dospit timp de 1 ora intr-un castron tapetat cu ulei si acoperit cu folie de plastic.
Dupa ce timpul a expirat si cantitatea s-a dublatul, aluatul se transfera pe blatul de lucru si-l portionam in 8 bucati egale.
Din fiecare parte de aluat se va intinde o foaie in forma de patrat, nu foarte subtire. Intindem ciocolata pe intreaga suprafata apoi indoim doua treimi, ungem cu albus batut, apoi acoperim si cu sfertul ramas, formandu-se o pernuta etans inchisa.Se unge cu albus toata suprafata painicii. Se apasa usor pt a se inchide perfect.
Se procedeaza in acest fel si cu restul aluatului, cele 7 parti ramase.
Cuptorul trebuie incalzit la 190 de grade inainte de coacere.
Se vor coace 20-25 minute,pana sunt rumenite, dar inainte de a fii puse la cuptor presama pe ele zahar tos.
Sunt delicioase calde acompaniate de o cafea buna sau de un ceai aromat!
Bon appetite!
No comments:
Post a Comment