Monday, July 30, 2012

SALAMI & RED CAPSICUM MUFFINS / BRIOSE CU ARDEI GRAS SI SALAM USCAT


Un aperitiv cu o textura crocanta pe exterior, iar in interior toate ingredientele amestecate formeaza un intreg pufos. Am fost extrem de incantata gustativ de aceste briose si vi le recomand cu cea mai mare placere.


Ingrediente:
200 gr salam uscat (de porc),
50 gr ardei gras rosu, 
250 gr faina alba ( de calitate foarte buna),
1 lingura praf de copt,
120 ml ulei de masline
2 linguri apa,
30 ml apa minerala sau sifon (soda water),
2 oua,
1/4 lingurita piper alb macinat,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita oregano uscat,
12 masline negre, fara samburi, dietetice.

Mod de preparare:


Salamul si ardeiul gras rosu se toaca cubulete mici.
Intr-un castron mediu amestecati faina, sarea, oregano si salamul.

Intr-un alt castron mare se amesteca cu mixerul la putere mare ouale si uleiul pana devin o spuma, cam 3-4 minute.

Peste oua se adauga amestecul de faina. Compozitia veti vedea ca este destul de uscata. Acum se adauga laptele, apoi sifonul. In aceasta ordine se pun pt a obtine aceea textura crocanta pe exterior a brioselor.

Tava de briose ( 12 buc) se unge cu ulei, apoi in fiecare forma se pune compozitie. Se niveleaza la final cu o lingura uda si pe centru se pune cate o maslina.

 Se coc timp de 30 minute, la 150 grade. Cuptorul a fost pre -incalzit la aceeasi temperatura (10 minute).



Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...