Ingrediente:
200 gr salam uscat (de porc),
50 gr ardei gras rosu,
250 gr faina alba ( de calitate foarte buna),
1 lingura praf de copt,
120 ml ulei de masline
2 linguri apa,
30 ml apa minerala sau sifon (soda water),
2 oua,
1/4 lingurita piper alb macinat,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita oregano uscat,
12 masline negre, fara samburi, dietetice.
Mod de preparare:
Salamul si ardeiul gras rosu se toaca cubulete mici.
Intr-un castron mediu amestecati faina, sarea, oregano si salamul.
Intr-un alt castron mare se amesteca cu mixerul la putere mare ouale si uleiul pana devin o spuma, cam 3-4 minute.
Peste oua se adauga amestecul de faina. Compozitia veti vedea ca este destul de uscata. Acum se adauga laptele, apoi sifonul. In aceasta ordine se pun pt a obtine aceea textura crocanta pe exterior a brioselor.
Tava de briose ( 12 buc) se unge cu ulei, apoi in fiecare forma se pune compozitie. Se niveleaza la final cu o lingura uda si pe centru se pune cate o maslina.
Se coc timp de 30 minute, la 150 grade. Cuptorul a fost pre -incalzit la aceeasi temperatura (10 minute).
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment