
Ingrediente:
200 gr salam uscat (de porc),
50 gr ardei gras rosu,
250 gr faina alba ( de calitate foarte buna),
1 lingura praf de copt,
120 ml ulei de masline
2 linguri apa,
30 ml apa minerala sau sifon (soda water),
2 oua,
1/4 lingurita piper alb macinat,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita oregano uscat,
12 masline negre, fara samburi, dietetice.
Mod de preparare:
Salamul si ardeiul gras rosu se toaca cubulete mici.
Intr-un castron mediu amestecati faina, sarea, oregano si salamul.

Peste oua se adauga amestecul de faina. Compozitia veti vedea ca este destul de uscata. Acum se adauga laptele, apoi sifonul. In aceasta ordine se pun pt a obtine aceea textura crocanta pe exterior a brioselor.
Tava de briose ( 12 buc) se unge cu ulei, apoi in fiecare forma se pune compozitie. Se niveleaza la final cu o lingura uda si pe centru se pune cate o maslina.
Se coc timp de 30 minute, la 150 grade. Cuptorul a fost pre -incalzit la aceeasi temperatura (10 minute).
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment