Ingrediente:
400 gr paste penne,
4 linguri ulei de masline,
1 ceapa mare alba,
4 catei de usturoi,
6 felii de sunca sau piept de porc afumat,
1/3 cup busuioc dulce proaspat,
2 crengute de cimbru proaspat,
130 gr parmezan ras,
sare, piper negru(dupa gust)
Mod de preparare:
Pastele se vor fierbe in apa cu sare pana vor fii al dente.La fel procedam si cu mazarea.
Intre timp intr-un recipient pt prajit se va calii in ulei incins ceapa tocata julienne si usturoiul tocat felii, timp de 10 minute. Adaugam sunca tocata, lasam cateva minute pana devine rumena. punem mazarea si pastele penne. Oprim focul si mestecam pt a se incorpora totul bine. La final se adauga busuiocul, cimbru, sare si piper. Se servesc calde cu parmezan pe deasupra.
Pofta mare!
Pofta mare!
No comments:
Post a Comment