SUPA DE CEAPA
O alta reteta simpla de facut si delicioasa. In bucataria noastra nu ytrebuie sa lipseasca supa. Este plina de vitamine, hranitoare si hidratanta. Pt doamne este minunata, fara foarte multe calorii si usor de digerat.
Ingredientele necesare sunt:
2 l apa,
2 morcovi, potriviti
5 cepe albe ( 1 pt fiert, 4 pt calit)
1 pastarnac, potrivit
1 radacina patranjel, la fel potrivit
telina egal cantitatic cu pastarnacul
1 cartof dulce mare
sare, piper macinat concentrat de legume 1 lingura
100 ml ulei pt prajit ceapa
Pt servit:
crutoane cu usturoi si herbs ( vezi reteta pe blog, pagina "Garnituri")
parmezan ras ( 100 gr)
Nota: Se poate face supa si de post, doar se elimina parmezanul.
Mod de preparare:
Legumele ( morcovul, telina, pastarnacul, radacina de patranjel si 1 ceapa) se curata de coaja, se spala si se pun la fiert in cei 2 l de apa cu putina sare si concentrat de legume.
Legule se taie in bucati mari, 4-5 ori.
Se lasa sa fiarba bine, pana sunt moi la patruns, iar apoi se adauga cartoful pana ce se fierbe si acesta.
Intr-un alt recipient se pune ceapa la prajit. Aceasta in prealabil s-a curata, spalat si taiat felii ( gen julien) insa nu atat de subtiri. Ceapa se prajeste la foc potrivit pt a nu se rumenii, trebuie sa ajunga sa fie aurie si moale, insa sa nu-si piarda aspectul de solzisori.
Dupa ce s-au fiert toate legumele, sunt patrunse bine, se fac, crema cu blender-ul. Nu trebuie sa mai ramana nici o leguma intreaga. Se gusta de sare si se aduga piperul macinat acum. trebuie retinut ca piperul se adauga in mancare la final pt a-si pastra aroma si intensitatea. (Prin fierbere se distruge. Daca doriti, la alte mancaruri, puteti adauga la fierbere piper boabe, insa cel macina la final.Bun...)
Mode de servire:
Se pune supa in farfuriile special de supa, apoi in centru ceapa calita, cam 3 linguri, se presara parmezan ras si crutoane (3 linguri).
Se serveste calda!
Va doresc spor la treaba si pofta buna!Este delicioasa!
No comments:
Post a Comment