SPAGHETE CU LEGUME
Ingrediente:
500 gr spachete, nr 5, de calitate buna
15 ciuperci mari, butoni albi
3 ardei grasi, rosu, galben, verde
1 ceapa alba mare
1 piept de pui(optional)
sare, piper dupa gust
2 maini de spanac verde
4 catei mari de usturoi
60 ml ulei de floarea soarelui,
6 fire de cimbru proaspat, sau 6 lingurite de cimbru uscat
1/2 lingurita coriandru pudra
Nota: Eliminati carnea de pui pt a face o mancare de post. Este la fel de delicios.
Mod de pregatire:
Pastele se pun la fiert cu putina sare. Urmati instructiunile de pe ambalaj, in legatura cu timpul de fierbere.
Ardeii grasi se vor taia fasii. Ciupercile felii.Ceapa juliene si usturoiul felii transversale.
Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se va lasa intr-un castron asezzonat cu condimente. Punem sare, piper si 1/2 lingurita cimbru uscat si coriandru.Se va lasa cam 10 minute la macerat.
Intr-un recipient de prajit, mai spatios se pun 2 linguri de ulei. Cand este incins bine se pune ceapa si usturoiul la prajit timp de 5-7 minute. Atentie nu trebuie sa capete culoarea maronie. Dupa ce le-am trecut prin ulei cateva minute, adaugam 1 lingurita de cimbru uscat, mestecam, iar apoi le punem intr-un castron. In acelasi recipient in care a fost prajita ceapa, acum adaugam 3 linguri de ulei si punem la prajit de data asta ardeii grasi, mestecam de cateva ori, apoi adaugam ciupercile felii si le lasam sa scada apa complet.La final adugam 2 lingurita de cimbru. Dupa ce s-au facut si acestea le punem peste in castron peste ceapa deja facuta.
In acelasi mod procedam si cu pieptul de pui. Cand s-a facut carnea adaugam toate legumele pregatite inainte si pastele.Amestecam toate legumele impreuan cu pastele si carnea se vor amesteca bine. Focul se opreste si se adauga frunzele de spanac, si ccele 2 lingurite de cimbru ramase. Se servesc imediat, calde.
Sunt gustoase si mai ales usoare pt stomac.
Va doresc spor la treaba si pofta buna!
No comments:
Post a Comment