Un deliciu care se pregateste in jumatate de ora. Este imposibil sa nu va indragostiti de aceasta reteta si sa nu o pregatiti de cat mai multe ori, asa cum facem noi.
Ingrediente:
500 gr taitei cu ou (proaspeti),
2 linguri ulei de masline,
2 catei de usturoi,
1/2 lingurita faina alba,
1 lingurita de piper Gourmet, proaspat macinat,
6-7 felii de sunca,
200 gr ciuoerci butoni albi,
630 ml smantana,
3 fire de ceapa verde,
2 shallots ( sau o ceapa rosie mica),
2 linguri patrunjel verde (italian),
1 lingurita cimbru sau oregano uscat,
50 gr parmezan ras
Mod de preparare:
Taiteii se pun la fiert in apa cu sare. Timpul de fierbere este mentionat de regula pe ambalaj.
Intre timp pregatim sosul alb astfel. Intr-un recipient se pune la prajit sunca, usturoiul si shallots (ceapa). Se calesc pt cateva minute, apoi se adauga ciupercile taiete felii si se lasa pe foc pana cand sunca devine bruna. Treptat adaugam smantana peste sunca. Este foarte important ca in smantana sa adaugam 1/2 lingurita de faina pt ca aceasta sa nu se taie cand este adaugata peste ingredientele fierbinti. Se lasa pe foc pt cateva clocote. La final se adauga in sos ceapa verde si patrunjelul tocate marunt. Sosul se amesteca cu taiteii si acum adaugam oregano uscat.
Se serveste cu parmezan deasupra.
Enjoy!
Delicious pasta dish!
ReplyDelete