Ingrediente
2 portocale,
2 lingurite coaja de portocale,
1 lingura esenta de vanilie,
5 oua,
200 gr zahar pudra,
200 gr pudra de migdale,
2 linguri migdale feliate,
zahar pudra pt decor
Mod de preparare
Portocalele se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert in 2 linguri de apa. Se lasa pe foc pana cand toata apa dispare.
Cand sunt gata se pun in robotul de bucatarie si se fac pasta. Daca aveti rabdare le puteti taia bucatele foarte mici.
Separat se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana cand acesta s-a topit complet.
In cealalta cantitate de zahar se pun galbenusurile si se bat cu mixerul pana cand devin albe si compozitia este ferma. Se pun apoi peste albusuri si se mesteca cu grija, de data aceasta cu o spatula. Se adauga portocalele (pasta sau bucatele mici taiate) si aromele. La final se inglobeaza pudra de migdale, impachetand-o in compozitie. Adica se mesteca de sus in jos, pe marginea castronului, aducand compozitia de la baza la suprafata si tot asa.
O tava rotunda se acopera cu hartie si putin ulei. Puneti compozitia si presarati cu fulgi de migdale.

Cand este gata se scoate dupa 2-3 minute din tava si se pune la racit. cand este rece se pudreaza.
Bon appetite!
No comments:
Post a Comment