Monday, August 13, 2012

COUNTRY STYLE BREAD / PAINE DE CASA CU TARATE


Ingrediente:
( pt 2 paini)

 4 1/2 cups de faina alba,
1 1/2 cup apa calduta (40grade),
7 gr drojdie uscata,
1/2 lingurita sare,
1 cup malai alb sau galben,
1 /2  cup tarate de grau,
ulei pt uns


Mod de preparare:

Intr-un castron mare se combina drojdia cu 3/4 cup de apa calduta. Se lasa 5 minute, apoi se amesteca pana cand drojdia se dizova complet. Se adauga apoi 1 cup de faina si se lasa la temperatura camerei 24 - 48 ore.

Dupa acest timp adaugati peste el sarea dizolvata in 3/4 cup de apa. Puneti cele 3 cups de faina peste tot, 1 cup de malai si taratele  pana cand avem un aluat teapan.

Trasferati aluatul pe blatul de lucru si framantati puternic pana cand acesta devine elastic, folosind faina ramasa pt a nu se lipii de maini.

Tapetati un castron cu putin ulei si puneti aluatul la dospit, timp de 1 1/2 ora, acoperit cu folie de plastic pe toate laturile.

Cand acesta s-a dublat in cantitate, se loveste din nou pt a-l desumfla. Formati o mingie si-l mai lasati inca 1 1/2 ora la dospit.

Stiu ca timpul de lucru este destul de lung, dar merita efortul din plin.

O lingurita de malai se presara pe o tava de copt, unsa cu ulei.
Desumflati din nou aluatul, apoi impartiti-l in 2. Formati din fiecare jumatate o mingie si puneti-le pe tava de copt. Acoperiti cu un servet de bucatarie si lasati sa creasca inca 1 ora.

Catre finalul timpului de dospire, se incalzeste cuptorul (230 grade). Folosind un cutit se cresteaza fiecare paine dupa bunul plac.
Painea se pune la copt (200 grade) timp de 45 minute sau pana cand devine pufoasa si cu o crusta de culoare auriu inchis.


Pofta mare!




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...