Monday, August 13, 2012

AUBERGINE LASAGNA / LASAGNA DE VINETE


Ingrediente

500 gr vinete,

440 gr bulion de rosii, (1 cutie)
425 gr. rosii in bulion, (1 cutie)
2 linguri suc de lamaie,
3 linguri de ulei de masline,
1 lingurita oregano uscat,
1 lingurita de busuioc proaspat,
1/2 piper Gourmet,
4 catei de usturoi, striviti,
1/3 cup pesmet alb fin,
1/2 cup parmezan ras,
1/2 cup branza riccota,
1/2 cup branza mozzarella,

Mod de pregatire

Uleiul de masline se amesteca cu sucul de lamaie. Intre timp pornim si gratarul pt a se incalzii. Vanata se taie felii subtiri longitudinale, apoi se ung cu uleiul deja pregatit. Se aseaza pe o tava de teflon si se pun la gratar. Sunt gata cand au capatat o cluoare maronie pe ambele parti.

Intr-un alt castron se amesteca bulionul si rosiile din bulion tocate.
-   Trebuie sa subliniez ca rosiile in bulion trebuie scurse de suc. Se foloseste doar pulpa de rosii.-
Peste rosii adaugam oregano, busuiocul, piperul si ustoiul.  
Intr-un alt vas se amesteca pesmetul si parmezanul. 
Intr-o tava de copt se pune un sfert din compozitia de rosii, adaugati peste ele un sfert din compozitia de pesmet si acoperiti totul cu felii de vinete. Jumatate din branza riccota se presara peste vinete. Se procedeaza in acest fel pana cand se termina toate compozitiile si randul de sus ar trebuii sa fie rosii. Se presara peste ele mozzarela si se pune la copt 50 de minute la 180 grade.

Este delicioasa si fina!

Pofta buna! 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...