Saturday, September 1, 2012

CRESCENT ROLLS / CORNURI CU LAPTE SI UNT


Delicioase.Pe scurt sunt o savoare pt cei mici cat si pt cei mari.



Ingrediente:
pt 12 cornuri

500 gr faina alba,
5 lingurite drojdie uscata,
1/2 lingurita sare,
125 ml lapte,
125 gr unt,
8 lingurite zahar alb tos,
1 ou,
albus de ou pt decorat

Mod de preparare:

100 ml de lapte se pun pe foc pana cand se incalzeste bine, nu in clocot. Dam de pe foc si punem untul sa se topeasca in lapte.Adaugam zaharul si mestecam pt dizolvare.
Separat, intr-un castron mic se dizolva drojdia in 25 ml de lapte caldut si 2-3 lingurite de zahar ( din cantitatea initiala). Se lasa la dospit cateva minute.
Intr-un castron mare se amesteca faina si sarea. Cand untul si zaharul sunt topite in lapte, adugam totul peste faina si de asemenea mai punem si drojdia dospita. Mestecam bine. Apoi pe blatul de lucru, tapetat cu faina, se framanta viguros, timp de 10 minute.
Se imparte aluatul in doua parti egale.Fiecare parte se intinde sub forma de cerc, cu diametrul de 30 cm, apoi se taie in 6 parti egale, diametral.
Se ruleaza din exteriorul cercului catre interior, formand un croissant. Varfurile se intorc usor catre interior pentru a-i da o forma de corn.
In acelasi mod de procedeaza si cu jumatatea cealalta de aluat.
Se pun pe tava de copt, cu o oarecare distanta intre ele, pt a-le permite sa creasca in timpul coacerii. Se ung  cu albus batut.Pentru un plus de savoare se poate presara susan sau mac.
Timpul de coacere este 15-20 minute, pana cand devin rumene.

Pofta buna!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...