Un aperitiv sau o gustare deliciosa, depinde de situatie.
Ingrediente:
( pt 10 buc)
250 gr faina alba,
1 lingura praf de copt,
sare,
1/2 lingurita piper alb,
1/2 lingurita marar uscat,
2 oua,
30 ml lapte,
120 ml ulei de masline,
200 gr dovlecel proaspat,
100 gr branza feta,
Mod de preparare:
Dovlecelul se da prin razatoarea fina, apoi dace este foarte apos se stoarce intr-un prosop de hartie. Branza feta se faramiteaza cu o furculita. Daca este sarata nu se mai adauga sare in compozitie.
Intr-un castron mic se bat ouale bine apoi se amesteca cu laptele si uleiul.
Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt, piperul si mararul uscat. Peste acestea se toarna compozitia de ulei, apoi se incorporeaza branza si dovlecelul.
Se unge o tava de briose cu ulei si se imparte compozitia in 10 parti. Atenti compozitia este destul de lipicioasa si este bine sa se lucreze cu o lingura udata. Se niveleaza de asemenea la final cu lingura umeda.
Se pune la copt timp de 25 minute sau pana cand devin rumene, la 150 grade. Cuptorul a fost pre-incalzit la aceeasi temperatura timp de 10 minute.
Pofta buna!
Nota: Dovlecelul cel mai bun este cel verde, fara seminte foarte multe, doar pulpa.
No comments:
Post a Comment