Saturday, September 1, 2012

COURGETTES & FETA CHEESE MUFFINS BRIOSE CU DOVLECEL SI BRANZA FETA/


Un aperitiv sau o gustare deliciosa, depinde de situatie. 



Ingrediente:
( pt 10 buc)
 250 gr faina alba,
1 lingura praf de copt,
sare,
1/2 lingurita piper alb,
1/2 lingurita marar uscat,
2 oua,
30 ml lapte,
120 ml ulei de masline,
200 gr dovlecel proaspat,
100 gr branza feta,


Mod de preparare:

Dovlecelul se da prin razatoarea fina, apoi dace este foarte apos se stoarce intr-un prosop de hartie. Branza feta se faramiteaza cu o furculita. Daca este sarata nu se mai adauga sare in compozitie.
Intr-un castron mic se bat ouale bine apoi se amesteca cu laptele si uleiul.
Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt, piperul si mararul uscat. Peste acestea se toarna compozitia de ulei, apoi se incorporeaza branza si dovlecelul. 
Se unge o tava de briose cu ulei si se imparte compozitia in 10 parti. Atenti compozitia este destul de lipicioasa si este bine sa se lucreze cu o lingura udata. Se niveleaza de asemenea la final cu lingura umeda.
Se pune la copt timp de 25 minute sau pana cand devin rumene, la 150 grade. Cuptorul a fost pre-incalzit la aceeasi temperatura timp de 10 minute.

Pofta buna!

Nota: Dovlecelul cel mai bun este cel verde, fara seminte foarte multe, doar pulpa.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...