O delicatesa!Aceasta reteta a fost folosita ani la randul in familia noastra. Este dragoste la prima vedere si gustare. O incantare, te seduce instant.
Ingrediente:
1 ciolan afumat mare,
(1 1/2 kg)
5 l de apa,
1 ceapa alba mica,
1 lingura de piper boabe Gourmet,
1 lingura boabe de coriandru,
4-5 foi de dafin,
1 lingura de sare,
8-10 catei de usturoi
Mod de preparare:

Se lasa pe foc timp de 3 ore, pana cand carnea s-a desprins complet de pe os.
Cand s-a fiert complet, se lasa deoparte cam 1/ 2 ora, pana cand carnea devine mai usor de manevrat si nu mai este foarte fierbinte.
Se curata carnea de sorici, pieliti si se aseaza in castroanele alese pt piftie. Soriciul de asemenea daca este foarte plin de grasime se va curata putin apoi se taie fasii subtiri. In castron se pune un amestec de carne si sorici tocat.
In supa ramasa se pune usturoiul pisat cu sare. Se mesteca, gusta si daca totul este echilibrat in gust, de sare si usturoi se toarna prin se strecuratoare in castroanele cu carne.
Este o reteta delicioasa, usor de facut fara prea multa bataie de cap.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment