SALATA DE VASOLE VERDE
O salata simplu de facut, insa extrem de delicioasa.
Ingrediente:
1 kg de fasole verde proapata
4 fire de patrunjel
1 fir de leustean
1 manunchi de "chives"
2 "shallots"(hashma) sau 2 cepe rosii mici
4 fire de marar verde
sos dijonese , a se veedea la pagina"Sosuri/Salad Dressing"
Mod de preparare:
Fasolea verde se pune la fiert cu putina sare. Dupa ce a dat in ca`teva clocote si ati verificat daca este fiarta, se scurge de apa `si pt as`i pastra culoarea verde se pune imediat, fierbinete intr-un castron cu apa rece pt 2-3 minute. O scugem de apa si o tamponam cu cu un prosop curat pt a indeparta complet apa. Nu dorim o salata plina de apa, ci plina de sos delicios.
Intr-un castron punem fasolea minunata, adaugam toate verdedurile tocate nu foarte marunt. Ceapa rosie, insa va trebuii tocata juliene, adica fin. O punem peste fasole, apoi adaugam sosul delicios si amestecam usor pt a incopora totul. Se serveste simpla sau acompaniata de o friptura pregatita in orice fel.
NOTE:
Shallots(engl):dictionarul o traduce hashma, este o varietate de ceapa, mai dulce, nu atta de aspra chiar si decat ceapa rosie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Shallot
Chives(engl): arpagic, folosim frunzele, dupa ce aceste a fost cultivat. Are un gust de ceapa foarte dulce si mult mai tolerat decat ceapa verde, dar mai ales mult mai versatil. http://en.wikipedia.org/wiki/Chives
No comments:
Post a Comment