O salata simplu de facut, insa extrem de delicioasa.

Ingrediente:
1 kg de fasole verde proapata
4 fire de patrunjel
1 fir de leustean
1 manunchi de "chives"
2 "shallots"(hashma) sau 2 cepe rosii mici
4 fire de marar verde
sos dijonese , a se veedea la pagina"Sosuri/Salad Dressing"
Mod de preparare:

Intr-un castron punem fasolea minunata, adaugam toate verdedurile tocate nu foarte marunt. Ceapa rosie, insa va trebuii tocata juliene, adica fin. O punem peste fasole, apoi adaugam sosul delicios si amestecam usor pt a incopora totul. Se serveste simpla sau acompaniata de o friptura pregatita in orice fel.

NOTE:
Shallots(engl):dictionarul o traduce hashma, este o varietate de ceapa, mai dulce, nu atta de aspra chiar si decat ceapa rosie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Shallot
Chives(engl): arpagic, folosim frunzele, dupa ce aceste a fost cultivat. Are un gust de ceapa foarte dulce si mult mai tolerat decat ceapa verde, dar mai ales mult mai versatil. http://en.wikipedia.org/wiki/Chives
No comments:
Post a Comment