Friday, June 15, 2012

GINGER & GARLIC BEEF STIR FRY

GINGER & GARLIC BEEF STIR FRY/VITA CU USTUROI SI GHIMBIR

O reteta excelenta din carne de vita, extrem de simplu de facut, dar foarte delicioasa.

Ingrediente:
1kg carne de vita(de preferat muschi)
2 cm ghimbir.
6 catei de usturoi,
3 linguri sos de soia,
2 linguri sos dulce de chilli,
50 ml ulei,

Mod de preparare:

Muschiul de vita se va taia longitudinal, in fasii de 4 cm. Fiecare fasie se taie extrem de subtire, transversal, ar trebuii sa aveti fasii mici de carne. Motivul pt care le taiem atat de subtire este ca totul sa se prajeasca extrem de repede, dar mai intai marinata sa patrunda bine in carnea de vita.
Dupa ce ati taiat toata carnea, se adauga ghimbirul dat prin razatoarea fina si  usturoiul in acelasi mod. Apo adaugam sosul de soia si de chilli. Mestecam bine si lasam la rece 1 ora.

Intr-o tigaie, gen woak, palarie(larga) se pun 2-3 linguri de ulei, la foc mare. cand d-s incins foarte bine uleiul se pun cam 3-4 linguri de carne de vita.Totul se amesteca foarte repede, ca, 5-6 minute. carnea se face foarte rapid, nu vrem ca tot sucul sa se evapore si mai ales carnea sa nevina tare. In acelasi mod procedam si cu restul de carne.

TIPS!!!!este indicat sa se prepare(prajeasca) doar cantitatea de carne care se va consuma la masa. Restul se poate pastra la frigider 1(una) zii. Este mult mai delicios sa o pregatim proaspata decat sa fie prajita si reancalizita a doua zii!

Va garantez ca nu veti mai dorii sa mancati in alta maniera carnea de vita. Este foarte suculenta si gustoasa.


Va doresc spor la treaba si pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...