CIUPERCI PORTOBELO CU ARDEI GRAS
Va marturisec, ca atunci cand am facut aceasta minunatie nu am avut rabdare sa o gust. Dragoste la prima vedere!
Avem nevoie pt a face acest delicios fel de mancare de:
6 ciuperci Portobelo, de marime mediu spre mare
3 aredei grasi, rosu, verde, galbe
2 catei usturoi
1 ceapa rosie medie
50 ml ulei de floarea soarelui sau de masline
1/2 lingurita de mixed herbs(rozmarin, cimbru, marjoram, oregano, salvie)
sare, piper negru macina
6 fire viguroase de patrunjel verde
Mod de preparare:
Ciupercile se vor spala apoi taia in bucatele medii. Nu foarte marunt. Ele isi reduc din volum in timpul pregatirii. Ardeii se taie fasii, usturoiul felii, ceapa Julienne.
Uleiul se incinge bine, peste adugam ceapa si usturoiul, lasam 2-3 minute, simtim mirosul incantator. Adaugam ciupercile, ardeiul gras. Mestecam si lasam pe foc 10 minute sau pana apa din ciuperci s-a redus complet. Adaugam sare si piper dupa gust si mixed herbs.
La final se aduga patrunjelul verde tocat marunt.
Se serveste rece. Pot spune ca este cu adevarat un festin culinar aceasta reteta. Un deliciu!
Eu am servit-o pe o felie de paine cu masline. Este superb!Aperitiv de 5 stele!Reteta se gaseste la pagina "Aperitive", sub numele de "Aperitiv cu ciuperci si masline" , iar reteta de "Paine cu masline" la pagina "Panificatie"
Va doresc spor la treaba si Pofta buna!
No comments:
Post a Comment