SUPA CREME CU CRUTOANE
Sanatos si delicios, astazi avem la pranz o supa usoara,insa extrem de buna.
Ingrediente:
2 l apa,
2 morcovi mari,
1 pastarnac mediu,
1 radacina de patrunjel, mica
1 telina mica si 3-4 cateva frunze de telina,
1 ceapa alba medie,
5 cartofi albi, fainosi, medii,
sare si delikat de legume(1 lingura)
piper negru macinat
crutoane delicioase (reteta se gasete la pagina "Garnituri"),
Pt prajit:
50 ml ulei
1 ceapa alba medie
Mod de preparare:
Toate legumele mai sus mentionate, radacinoasele, mai putin cartofii se pun la fiert cu sare si Delikat. Nu trebuie sa le tocam marunt, doar sa le taiem in 2-3 bucati. Se lasa pe foc 1/2 ora apoi se adauga si cartofii curatati de coaja.
Toul se fierbe inca 1/2 ora, pana ce cartofii sunt fierti complet.
Intr-un vas se pune la prajit ceapa (a doua ceapa), tocata marunt. Se rumeneste putin, nu arsa, apoi se pune peste legumele fierte.
Atentie: Legumele fierte si ceapa caliat trebuie sa fie la ceeasi temperatura!De preferat sa fie pe foc, sa dea un clocot impreuna.
Dupa ce au clocotit o data, se piseaza totul cu blender-ul, pana devine o crema.
Se serveste cu crutoanele delicoase!Se poate garnisi cu doar cateva frunze de patrunjel verde.
Este deosebit de buna si vedeti foarte simplu de facut!
No comments:
Post a Comment