Tuesday, November 6, 2012

CRISPY CHEESE POTATOES/ CARTOFI CROCANTI CU BRANZA


O garnitura selecta, care va face orice friptura sa straluceasca. Sunt deliciosi si sofisticati in aparenta, nu in pregatire.

Ingrediente:


4 cartofi rosii, medii
3 linguri creme fraiche,
2 galbenuse,
1/2 lingurita piper alb,
1/4 lingurita oregano uscat,
50 gr parmezan ras, fin

Mod de preparare:


Cartofii se curata de coaja si se taie in doua, longitudinal. Daca aveti microwave steamer, se vor pune 10 minute la microunde. Altfel, se pun la fiert in abur. Sunt gata cand scobitoarea poate patrunde usor in catof.
Separat se pregateste sosul. Creme fraiche, o smantana mai fina si mai consistenta, se amesteca cu galbenusele de ou, parmezanul ras, piperul so oregano.
Cand catofii sunt gata se vor pune la rumenit la cuptor, timp de 20 minute, foc mare, 250 grade.
Cand acestia sunt bine rumeniti se pune peste ei sosul alb de branza, cam cate o lingura pe suprafata cartofului. Nu va temeti daca se scurge de pe ei, compozitia nu se lipeste de tava si este delicioasa rumenita.
Se mai pun la cuptor , apoi timp de 10 minute. Se rumeneste foarte repede totul. Sunt deliciosi ca aperitiv sau garnitura. Se servesc calzi.

Pofta buna!

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...