Wednesday, July 25, 2012

MASHED BEANS /PIUREE DE FASOLE USCATA


Ingrediente:
  
1/2 kg fasole uscata,alba, canellini 
1/2 kg fasole rosie uscata, red kidney beans,
4 cepe mari albe,
2 morcovi mari,
1 pastarnac mediu,
 1 telina mica(radacina) 
sau  un fir de telina verde,
1 lingura de sare
1 lingura cimbru uscat,
4 fire cimbru verde,
4 foi de dafin,
1 lingurita piper negru macinat,
150 ml ulei de floarea soarelui,
1/2 l de apa,
1/2 lingurita marar uscat,
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
( pt cei carora fasolea uscata le provoaca arsuri sau indigestii)

Mod de preparare:

Fasolea se spala bine si se pune la fiert. Este bine ca primele doua ape in care a clocotit sa fie aruncate. In a 3-a apa se adauga peste fasole toate verdeturile, cimbru crengute, 2 foi de dafin si sarea. Se lasa totul sa fiarba la foc moderat. 
Separat in alt vas se pune la calit ceapa( cele 3 ramase). Trebuie taiata destul de fin, julienne. Se caleste cam 20-30 minute la foc mediu spre mic. Nu trebuie sa se arda, deoarece v-a scimba gustul mancarii complet. Cand aproape este gata se pune peste ceapa, cimbru uscat, 2 foi de dafin si mararul. Mestecam bine si mai lasam pe foc 5-10. 

Cand fasolea  si legumele s-au fiert, se pune ceapa calita si mestecam bine. 

Totul se face paste cu blend-erul. Aceasta este fasolea piuree, o specialitate romaneasca.


Este deosebit de buna. Se poate servii cu snitele de porc sau de pui, carnati, costita de proc afumata.
 Salata de varza acra merge cel mai bine.

Va doresc pofta buna!!



NOTA: Daca fasolea uscata va provoaca arsuri sau indigestii adaugati in timpul fierberii 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este un miracol!!!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...