Tuesday, July 3, 2012

SPUMA DE CAFEA

FROZEN ESSPRESSO MOUSSE


O bautura racoritoare, delicioasa si simplu de facut.Pregatiti-va paharele frumoase, vor fii umplute cu ceva delicios.

Ingrediente:
125 ml cafea esspresso,
4 gabenusuri,
2 lingurite cafea macinata(esspresso),
1 lingura Liqueur de Cafea,
250 ml frisca, putin batuta,
300 ml frisca batuta cu 2 linguri de zahar pudra(pt servit)
cacao sau ciocolata pt decorat
6 pahare rezistente la inghet



Mod de preparare:

Cafeaua se pune pe foc . Se adauga zaharul si se amesteca pana ce acesta s-a dizolvat. Lasam in cateva clocote, timp de 5 minute.Lasam siropul la rece.
Galbenusurile se bat cu mixerul pana devin albe la culoare. Adaugam apoi, la o treapta usoara, siropul se cafea si mixam bine la o treapta mai mare pana ce compozitia devine groasa si consistenta. Adaugam apoi faceau rasnita si Liqueur-ul. Incorporam bine. La final "impachetam "usor frisca si cand este gata turnam totul in pahare, 6 la numar. Acestea ar trebuii sa fie rezistente la inghet.
Se va pune totul la congelator timp de 8 ore.
Inainte de a servii se decoreaza cu frisca si cacao/ciocolata!

Bon appetite!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...