Monday, July 30, 2012

CHICKEN LEAVER LOAF / DROB DIN FICATEI DE PUI


O excelenta mancare, bogata in vitamine si fier. Reteta pe care urmeaza sa v-o prezint este foarte delicioasa, asa incat daca doriti ca cei mici sa mnance ficatei de pui, iata varianta. 

Servit in orice ocazie, aduce bucurii gustative.:))

Ingrediente:

600 gr. ficat de pui,
400 gr. carne tocata de porc, nu foarte grasa,
3 cepe albe, medii,
1 lingurita sare,
1 lingurita chives ( se poate inlocuii cu 2-3 fire ceapa verde),
1 lingurita piper Gourmet, proaspat macinat,
1 lingurita Delikat de pui sau legume,
1 lingura cimbru uscat (sau oregano)
1/8 lingurita scortisoara,
cuisoare 1,
2 linguri patrunjel verde,
2 linguri marar verde ( sau uscat),
100 ml ulei aromat de masline (reteta la pagina "Uleiuri si Oteturi Aromate"), sau ulei simplu de masline.
3 oua mari (size 8),


Mod de preparare:

Ficateii de pui se vor curata de pieliti, dar mai ales cu grija se va inlatura colecistul, care de multe ori este atasat de ficatel. Cand sunt gata curatati, se vor clatii cu apa rece, apoi se pun la scurs.

Gand toata apa s-a scurs din ei, se pun la prajit, la foc moderat. Se intorc de cateva ori pe ambele parti. Se adauga ceapa tocata marunt, cubulete cand aproape tot sangele dispare din ficatei. Adaugam chives si sare, lasam pe foc la calit timp de 20 minute. Mestecam in acest timp, iar ficateii ii zdrobim cu lingura in timpul acesta. Cand sunt gata se dau de pe foc, lasandu-i la racit.

Intr-un castron se pune carnea de porc tocata. Adaugam verdeturile, Delikat-ul,cuisorul pisat bine si scortisoara. Se omogenizeaza bine toate ingredientele, adaugandu-se apoi galbenusurile.
Cand compozitia de ficatei cu ceapa s-a racit se pune peste carnea tocata de porc.

Pentru a avea un drob pufos si gustos, albusurile se vor adauga in compozie, la final, prin impachetare (folding), dupa ce au fost batute spuma.

Se pune la copt, in tavi cu forme preferate de dvs. 

Cuptorul se va incalzii in prealabil (180 grade). Se coace la aceeasi temperatura timp de aprox 1 ora. Trebuie sa fie copt in centru si mai ales usor rumenit.

O mancare delicioasa servita cu salata verde, salata de rosii, de castraveti sau iarna cu muraturi de tot felul.

Nu-i asa ca se face usor si repede?:))


A BIG THANK YOU TO ALL MY VIEWERS AROUND THE WORLD. USA, EUROPE ( SO MANY COUNTRIES INCLUDING ROMANIA), RUSSIA, INDIA, BAHRAIN, CANADA AND OF COURSE NEW ZEALAND. 
ENJOY ALL THE RECIPES AND DON'T FORGET TO POST YOUR REVIEW AND JOIN THIS BLOG:))


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...