Wednesday, July 25, 2012

YOGHURT AND LEMON CAKE / PRAJITURA CU IAURT SI LAMAIE




Un deliciu pt cei mari, insa mai ales pt cei mici. Sanatoasa, hranitoare si usor de facut. Pt aceasta incantare culinara avem nevoie de:


1 cup iaurt simplu,
2 oua,
1/4 lingurita de sare,
1 cup ulei, sau unt topit(se poate si amesteca),
1 1/2 cup zahar alb tos,
coaja de la 2 lamai,
4 lingurite suc proaspat de lamaie,
1 lingurita esenta de rom,
2 linguri esenta de vanilie,
1 lingurita esenta de lamaie,
2 cups de faina alba,cernuta 
3 lingurite de praf de copt.

Mod de preparare:

Zaharul, sarea, ouale, coaja de lamaie si uleiul(sau untul topit) se amesteca cu mixerul pana cand zaharul se topeste si compozitia devine consistenta. Se adauga apoi iaurtul, sucul de lamaie si toate aromele. Mestecam bine. La final se pune faina cernuta si praful de copt.

Se coace intr-o forma rotunda. Cuptorul se va incalzii in prealabil timp de 10 minute la o temperatura de 150 grade.
Prajitura se coace la foc intens, 180 grade, pt 30 minute, apoi se reduce focul la 150 de grade. Este gata cam dupa 1 h si 10 minute.

Se serveste cu iaurt simplu sau iaurt cu lamaie. Delicios!!!!

Va doresc pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...