Monday, July 30, 2012

CHOCOLATE CHERRY CHEESECAKE / PRAJITURA CU CIOCOLATA SI CIRESE


Ingrediente:

250 gr biscuiti simpli cu ciocolata,
125 gr unt, topit,
500 gr branza grasa ( cream cheese), gen Philadelphia 
3/4 cup zahar pudra,
2 oua,
2 linguri cacao, cernuta
300 gr zmantana,
1 lingura esenta de vanilie,
300 gr cirese negre, fara samburi,
extra cirese si zahar pudra pt decorat

Mod de preparare:

O tava rotunda cu diametrul de 24 cm si inaltime de 5,5 cm se unge cu putin ulei. 
Biscutii se faramiteaza bine, apoi se amesteca cu untul topit. Se aseaza totul la baza tavii, pt a forma un blat. 


Branza se amesteca cu mixerul pana devine spuma, adaugandu-se apoi zaharul pudra. Se incorporeaza totul foarte bine. Treptata se adauga ouale, cate unul, cacaua, vanilia si smantana la final. Incorporam ciresele in compozitie si o asezam peste blatul de biscuiti.

Se coace 35-40 minute, pana cand centrul devine ferm. Cuptorul a fost preincalzit la 160 de grade.

Cand este gata se opreste cuptorul si se lasa prajitura timp de 3 ore acolo cu usa intre-deschisa.
Se pune la frigider peste noapte.

Se serveste cu cirese deasupra si zahar pudra.

Bon appetite!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...