Monday, July 2, 2012

TARTINA DE PESTE TON

TUNA FISH QUICHE

Ingrediente:

250gr peste ton (conserva)
1 ceapa medie alba,
3 oua,
2 foi Flaky Puff Pastry(aluat pufos),
2 linguri masline negre feliate(dietetice),
2 linguri nuci de pin(Pine Nuts- toasted)
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita piper negru macinat,
1 lingurita cimbru uscat,
1 lingurita marar uscat(sau verde)
1 lingura patrunjel verde
ulei pt uns tava de copt


Mod de preparare:

Pestele se scurge de uleiul din conserva si se desface bine intr-un castron. Adaugam condimentele toate si verdeturile apoi cele 3 oua batute bine. Ceapa, tocata fin, se va calii bine, apoi racita se va adauga peste pestele ton. La final punem nucile de pin prajite putin.

Aluatul se va decupa cu un pahar sau forma speciala rotunda,pe masura tavii de copt. Aceasta va fii  tava de copt briosele( cu 12 portii). Se va unge cu ulei inainte de a pune aluatul. Dupa ce am terminat si pus in cele 12 forme aluat, portionam compozitia de ton. La final decoram cu cate 4 felii de masline.

Se coace timp de 50 minute la foc mediu(150 grade).  Cand s-au rumenit si sunt gata, se vor scoate din forme pt a se racii .

Se servesc reci sau calde, dupa preferinta.



Pofta mare!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...