Monday, July 30, 2012

CRANBERRY AND PISTACHIO NOUGAT /NUGA CU MERISOR SI FISTIC


Ingrediente:
3 foi de orez ( rice paper),
1/4 cup sirop de glucoza,
1/3 cup miere,
2 cups zahar pudra,
1 albus,
colorant alimentar roz,
1/2 cup miez de fistic, prajit,
1 1/3 cup migdale miez, prajit,
3/4 cup merisor (rachitele) uscate.

Mod de preparare:


O tava dreptunghiulara cu dimensiunea de 19 cm se unge putin cu ulei, apoi peretii si baza se vor tapeta cu foi de orez. Se lasa cate 2 cm margine pe fiecare latura a dreptunghiului.
 Siropul de glucoza, mierea si zaharul se pun pe foc impreuna cu 1/3 cup de apa.  Recipientul ar trebuii sa aiba o baza groasa si focul redus. Se amesteca totul, pe foc, timp de 10 minute pana cand zaharul se topeste complet. Apoi, focul se mareste catre mediu si toata compozitia se lasa sa dea in clocot 12-15 minute, fara a se mesteca deloc. Toata compozitia trebuie sa ajunga la 150 grade. Se verifica cu un termometru alimentar. Cand totul a ajuns la temperatura dorita se da de pe foc.



Albusul se bate spuma cu mixerul. Treptat adaugati siropul si un strop de colorant alimentar, roz. Se lucreaza foarte repede totul, adaugandu-se fisticul, migdalele si merisoarele uscate la final.
Compozitia se pune in tava deja pregatita, folosindu-se o spatula uda. Se niveleaza totul uniform si se acopera cu o foaie de orez. 
Se tine la temperatura camerei pana cand totul se intareste. Se taie in cubulete si se serveste  acompaniata de o limonada.

Este un desert delicios!Copii sunt cei mai fericiti:))

Pofta mare! 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...