Monday, July 2, 2012

TARTINE DE CIUPERCI CREMINI

FUNGUS QUICHE 

O specilitate exotica, dar mai ales delicioasa.Se vor combina doua tipuri de ciuperci Cremini si Ghebe (de la borcan). Primele sunt asemanatore Butonilor Albi, insa putin mai inchise la culoare si mai aromate. Sunt delicioase si se preteaza extrem de bine la acest tip de tartina.



Ingrediente:

150 gr ciuperci Cremini
280 gr ghebe ( un borcan)
3 oua,
1 lingurita marar verde,
1 lingura patrunjel verde,
1 ceapa medie alba,
2 foi Flaky Puff Pastry (aluat pufos)
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita piper negru macinat,
2 linguri de parmezan ras

Mod de preparare:

Ceapa se caleste in putin ulei apoi peste adugam ciupercile Cremini taiate in doua sau patru, depinde de dimensiunile initiale. Eu le-as alege pe cele foarte mici. Sunt mai usor de pregatit in acest caz. Se calesc bine, pana cand sucul din ciuperci dispare complet.
Separat se pun la scurs ghebele din borcan si cand acestea sunt complet fara suc se pun intr-un castron adaugandu-se verdeturile si condimentele. Cand cepa s-a calit o adaugam in castron de asemenea. Daca toata compozitia s-a racit punem ouale batute.Mestecam bine.

Aluatul se va decupa pt tava de copt. Aceasta este tava pt briose cu 12 forme. Decupajul se va face dupa dimensiunea formei, iar tava se va unge cu ulei inainte de a pune aluatul.
Portionam compozitia de ciuperci, in fiecare forma apoi se vor pune la copt timp de 50 minute la foc moderat.
Cuptorul va trebuii incalzit la 200 de grade inainte de coacere a tartinelor.

La final, dupa ce vor fii rumenite si se scot din cuptor de presara parmezan ras, cand ele sunt foarte fierbiti. 

Se scot din forme si se pun la racit.

Pofta mare

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...