Sunday, January 13, 2013

NUTS & TURKISH DELIGHT IN CHOCOLATE / CUBULETE DE BISCUITI CU CIOCOLATA


Ciocolata!...un desert minunat, iar daca aceasta este completata si de alte ingrediente atunci succesul este garantat.


Ingrediente:
(pt 12 cubulete)

250 gr. biscuiti cu lapte,
250 gr. biscuiti cu malt,
600 ml lapte,
125 gr unt, 
100 gr rahat de fructe,
100 gr nuca sau migdale,
3 linguri pudra de cacao,
1 lingura esenta de vanilie,
1 plic zahar vanilat,
1 11/2 lingura esenta de rom,
2 linguri cognac (optional),
1 lingurita esenta de zmeura,
1 lingurita esenta de caramel,


Mod de preparare:

Biscuti se rup bucatele, nu foarte mici. Nucile se toaca  relativ marunt si se pun apoi peste biscuiti. Rahatul de fructe se taie cubulete.

Intre timp laptele se pune pe foc impreuna cu untul. Cand acesta s-a topit se adauga rahatul si se lasa pe foc 5 minute.
Separat intr-un castron se pune pudra de cacao impreuna cu zaharul vanilat. Treptat se adauga lapte si se amesteca pana cand se formeaza o crema omogena, apoi totul se toarna peste lapte. Se lasa pe foc 1 minut. 

Cand laptele ste gata se pune peste biscuti si se amesteca bine. La final se pun toate aromele si cognacul.
Vasul, tava in care se pune desertul se tapeteaza cu folie de plastic. Se lasa la rece cateva ore, acoperit cu folie de plastic, de asemenea.
 Cand este rece complet se portioneaza.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...