Sunday, January 6, 2013

CHOUX PASTRY WITH LIVER PATE / BUSEURI CU PATEE DE FICAT




Ingrediente pt aluat:


9 pernute pufoase

120 gr faina alba,
200 ml apa,
80 gr unt,
1/8 lingurita sare,
1/8 lingurita piper alb macinat,
1/4 lingurita chives uscat 
3 oua, 

Ingrediente pt umplutura:
250 gr patee de ficat cu ardei gras,
2 lingurite creme fresh 
http://en.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AEche
1/2 ceapa rosie tocata foarte fin,
sare si piper alb macinat, dupa gust 



Mod de preparare aluat de buseuri:
Apa impreuna cu untul se pun pe foc, intensitate medie. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga faina,  mestecandu-se rapid. Se da de pe foc si se incorporeaza faina complet.
Ouale se bat impreuna cu sarea, piperul si chives uscat.  
http://en.wikipedia.org/wiki/Chives

Cand sunt gata ouale se adauga peste aluatul cu faina si se amesteca rapid cu un tel pt a ca oul sa se incorporeze repede. Se formeaza la final un aluat elastic si omogen.

Pt coacere sunt doua modalitati.
Se poate folosii tava de briose, cele 12 sau tava simpla intinsa.
Pt oricare tava folosita, cantitatea va fii  cate o lingura de aluat. Tava trebuie unsa cu ulei, cea de briose, iar cea simpla, intinsa, doar tapetata cu hartie de copt. 
Buseurile se vor tripla in marime. Se manevreaza usor daca lingura este umeda de fiecare data, astfel nimic nu este prea lipicios.

Se coc 20 -25 minute la 200 grade. Cuptorul trebuie pre-incalzit timp de 5 minute la aceeasi temperatura.
Cand sunt gata se vor pune pe un gratar pt a se racii complet. 


Mod de preparare umplutura:
Pate-ul de ficat se amesteca cu creme fresh pana cand devine o pasta omogena. Se adauga ceapa tocata fin, sarea si piperul alb macinat.



Cand buseurile sunt complet reci se vor taia pe jumatate longitudinal. Se pune cam cate o lingura de umplutura, apoi capacul. Se procedeaza astfel pt toate buseurile, apoi se lasa la rece 2-3 ore.


Pofta buna!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...