Sunday, January 13, 2013

GRILLED FISH WITH HERBS DRESSING / PESTE ALB LA GRATR CU VERDETURI


Zilelel acestea am incercat o reteta de peste la graatr cu un dressing rapid si aromat. Pestele este carnea noastra preferata si o gatim in diferite feluri. Daca va place si dvs, atunci sa ne apucam de treaba.

Ingrediente:

6 filete de peste alb, carnos
1 lingurita sare,
1/2 lingurita piper Gourmet macinat,
1 lingurita cimbru uscat,
1/8 lingurita boabe de coriandru macinate

Pt herb dressing:
4 linguri de ulei,
1 ceapa mica alba,
2 catei de usturoi,
1 lamaie (sucul),
2 linguri patrunjel verde,
2 linguri chives verde,
sare,piper alb macinat(dupa gust)

Mod de preparare:-pestele
Toate condimentele mai sus mentionate, nu cele pt dressing, se amesteca bine.
Pestele se spala si se lasa putin la scurs. Peste fiecare filet de peste se presara amestecul de condimentele, iar cand este gata se lasa la temperatura camerei 1 ora. Mentionez ca este bine sa fie acoperit etans cu o folie de plastic.
Se pregateste pe gratar, rumenit pe ambele parti.

Mod de preparare:-dressing-ul
Uleiul se pune la incinsa intr-o tigaie. Se pune apoi ceapa tocata marunt si usturoiul strivit. Se adauga un praf de sare sii se calesc pana cand ceapa devine aurie, dar nu arsa. Atunci se toarna rapid sucul de lamaie si se lasa 2 minute pe foc.
La final se pun verdeturile tocate marunt si piperul.

Se toarna totul peste pestele gata pregatit si se serveste cald.


Pofta buna!!!

Nota: Pestele se poate de asemenea prajii. Dupa ce au stat cu condimente pe ele 1 ora, filetele se dau prin faina, excesul se scutura, apoi se pun la prajit in ulei insins. Rumenite pe ambele parti. 
Dressingul se face in acelasi mod ca cel pt pestele la gratar.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...