Sunday, January 6, 2013

LEEK AND MUSHROOMS RISOTTO / RISOTTO CU PRAZ SI CIUPERCI


Un aperitiv deosebit hranitor sau o garnitura sofisticata plina de vitamine si proteine.

Ingrediente:
( 4 portii)

300 gr orez Risotto ( cu bobul scurt)
850 ml supa de pasare,
(a se vedea Nota de subsol in cazul in care nu aveti supa de pasare),
1 fir de praz, viguros
250 gr ciuperci swiss brown (sau butoni albi)
1 catel de usturoi,
5 linguri ulei de masline,
piper alb macinat,
50 gr parmezan

Mod de preparare:

Prazul taiat felii subtiri se pune la calit impreuna cu usturoiul. Se adauga apoi ciupercile tocate cubulete mici si se caleste totul pana cand ciupercile au lasat tot sucul.
Se pune orezul si se amesteca pe foc 2-3 minute apoi toata supa se toarna incorporanduse bine toate ingredientele.

Pt a nu petrece 30 minute langa aragaz eu am ales o cale mai usoare rezultatul fiind la fel de spectaculos si gustos.

Totul se pune la cuptor, 160 grade, timp de 20-30 minute pana cand boabele de orez se desfac si se se fierb. 
Cand este gata se adauga parmezanul ras fin si se serveste imediat.

Pofta buna!

NOTA: In cazul in care nu aveti supa de pui, atunci se dizolva in 850 ml de ml de apa calduta 4 lingurite de Vegeta de pui sau de legume. Rezultatul este la fel de gustos.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...