Sunday, January 6, 2013

CHOUX PASTRY WITH MUSHROOMS

CHOUX PASTRY WITH MUSHROOMS/ 
BUSEURI CU CIUPERCI



Dragii mei cititori, ma bucur sa va regasesc si pe anul acesta. Va doresc La multi ani cu sanatate si belsug!
 Spor in toate si masa sa va fie mereu plina de bucate sanatoase si gustoase.
 Va multumesc pt vizitele facute pe acest blog si de asemenea le  multumesc pt interesul acordat, mai indeaproape, celor care s-au inscris pe acest blog, astfel primind fiecare postare in timp real, fiind la curent cu toate retele facute aici, gustoase si sanatoase.
Asadar, cu ganduri bune si cu spor din plin, pornim si in acest an cu pofta de pregatit ceva bun. Am pt dvs retete multe, la fel de simplu de facut si la fel de gustoase. 
Urmatoarele postari vor fii aperitive rapide. La noi au avut un succes teribil, toata lumea savurandu-le pana la ultima firimitura.
Astfel, dupa ce toate au fost spuse, sa pornim la treaba!

Acest tip de aluat ce-si are originea in Franta. Este extrem de delicios si spre surprinderea multora extrem de usor de facut. Reteta ce urmeaza sa o prezint este foarte concisa si cu pasi rapid de urmat.

Ingrediente pt aluat:
9 pernute pufoase

120 gr faina alba,
200 ml apa,
80 gr unt,
1/8 lingurita sare,
1/8 lingurita piper alb macinat,
1/4 lingurita oregano sau cimbru uscat 
3 oua, 



Ingrediente pt umplutira:
700 gr ciuperci swiss brown
(se pot pune si butoni albi)
1 ceapa mare alba,
4 linguri ulei de masline/floarea soarelui,
2 linguri patrunje verde,
1 lingura cimbru uscat/oregano,
1/4 lingurita coriandru macinat,
2 catei de usturoi medii,
sare,piper negru macinat, dupa gust

Mod de preparare aluat de buseuri:
Apa impreuna cu untul se pun pe foc, intensitate medie. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga faina,  mestecandu-se rapid. Se da de pe foc si se incorporeaza faina complet.
Ouale se bat impreuna cu sarea, piperul si oregano/cimbru  uscat.
Cand sunt gata ouale se adauga peste aluatul cu faina si se amesteca rapid cu un tel pt a ca oul sa se incorporeze repede. Se formeaza la final un aluat elastic si omogen.

Pt coacere sunt doua modalitati.
Se poate folosii tava de briose, cele 12 sau tava simpla intinsa.
Pt oricare tava folosita, cantitatea va fii  cate o lingura de aluat. Tava trebuie unsa cu ulei, cea de briose, iar cea simpla, intinsa, doar tapetata cu hartie de copt. 
Buseurile se vor tripla in marime. Se manevreaza usor daca lingura este umeda de fiecare data, astfel nimic nu este prea lipicios.

Se coc 20 -25 minute la 200 grade. Cuptorul trebuie pre-incalzit timp de 5 minute la aceeasi temperatura.

Cand sunt gata se vor pune pe un gratar pt a se racii complet. 


Mod de preparare umplutura:
Ceapa tocata marunt se pune la calit, foc mediu pt a nu se arde. Dupa cateva minute, 5-6, se adauga ciupercile tocate relativ marunt.Se lasa pe foc pana cand toata apa din ciuperci dispare si sunt bine patrunse. La final se adauga toate mirodeniile, sarea,piperul, usturoiul macinat si patrunjelul tocat marunt. 
Se lasa la racit complet inainte de a umple buseurile

Buseurile se vor taia pe jumatate longitudinal. Se pune cam cate o lingura de umplutura, apoi capacul (optional). Se procedeaza astfel pt toate buseurile, apoi se lasa la rece 2-3 ore.


Pofta buna!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...