Sunday, January 13, 2013

MARROW PILAF WITH DILL / PILAF DE DOVLECEL CU MARAR


O mancare gustoasa si hranitoare.

Ingrediente:
1 kg dovlecel verde,
100 orez cu bobul rotund,
3 linguri marar verde,
2 cepe mari albe,
1 lingura delikat de legume
1/2 lingurita piper negru macinat,
200 ml apa,
200 ml ulei de floarea soarelui,


Mod de preparare:

Dovlecelul se spala si se taie rondele subtiri.Orezul se spala si se scurge de apa. Mararul si ceapa se toaca marunt.
Intr-o tava de 30x20 cm se pun 3-4 linguri de ulei apoi se aseaza un strat uniform de dovlecel. Peste el se pune un strat de ceapa, se presara delikat, piper si marar tocat. Este bine ca peste toate sa se mai puna 2-3 linguri de ulei, poi se continua cu dovlecel, ceapa, delikat, piper si marar. Ulei adaugam din nou, iar startul de deasupra,ultimul, este dovlecel. Se toarna apa si se presara marar si restul de ulei.

Tava se acopera cu folie de aluminiu si se pune la coptor, foc mediu (160 grade) timp de 1h30 minute. Cu 10 minute inainte de a fii gata se lasa la rumenit fara folie de aluminiu. Sucul complet trebuie sa fie evaporat.

Se serveste rece cu salata verde!

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...