Sunday, January 6, 2013

STRAWBERRY TEABREAD / CHECK CU CAPSUNI


Un check cu capsuni, pt vara alaturi de care o ceasca de ceai va capata culoare si savoare intensa. Va recomand aceasta reteta pt cei mici cat si pt cei mari.




Ingrediente:
(pt un check)

180 gr capsuni proaspete,
140 gr unt, la temperatura camerei,
140 gr zahar alb fin,
4 oua,
1/8 lingurita sare,
2 linguri lapte,
160 gr faina alba,
1 lingurita praf de copt,
50 gr alune de padure maruntite,
1 plic zahar vanilat,
1 lingura esenta de vanilie,
1 lingurita esenta de capsuni,
1 lingurita esenta de caramel.

Mod de preparare:

Capsunile se toaca marunt sis e amesteca cu zaharul vanilat.
Ouale se separe, iar albusurile se bat spuma. 
Praful de copt se amesteca cu faina.

Untul se bate cu zaharul pana cand devine o spuma. Se adauga apoi galbenusurile cate 2, laptele, apoi celelalte 2 galbenusuri. Se pun toate aromele apoi se alterneaza cu faina si albus batut cam in 2 reprize.
La final se pun capsunile si alunele de padure. 
Se coace timp de 50 minute, 170 de grade. Tava va fii tapetata cu ulei apoi cu gris. Cand este copt arata rumen, iar daca introduceti o scobitoare in check trebuie sa iasa uscata.


Pofta buna!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...