Sunday, June 3, 2012

SALATA DE PUI CU CIUPERCI

SALATA DE PUI CU CIUPERCI

Ingrediente:

1 piept de pui (de marime medie)
12 ciuperci butoni albi(de marime mica)
500gr maioneza de cartofi (a se vedea pagina "Piuree-uri si Maioneze")
4 fire de marar proaspat sau 1 lingurita marar uscat
3 catei usturoi
1 ceapa mica rosie
sare, piepr alb macinat fin

Pt fiert pieptul de pui:
1/2 morcov
1/4 pastarnac
cateva frunze de telina,3-4
1 ceapa alba mica
sare, 2-3 boabe de piper

Pt fiert ciupercile:
sare
2 foi de dafin
1 lingura suc de lamaie( pt a evita oxidarea ciupercilor)

Mod de preparare:

Pieptul de pui se pune la fiert cu toate legumele, morcov, pastarnatc, telina, ceapa si sare. Am optat pt acest mod de firbere deaorece dorim ca puiul sa fie gustos, nu fad si mai ales cu un gust neplacut de carne.

Dupa ce s-a fiert, se scoate la scurs si racit, apoi se taie fasii de marime medie.

Ciupercile, dupa ce au fost spalate, sau curatate bine de nisip si pamant, se pun la fiert cu sare, sucul de lamaie si foile de dafin.Acestea vor da ciupercilor un gust rafinat.
Dupa ce s-au fiert se scurg, se lasa la racit, apoi se taie in 4, daca ti cumparat dintre cele mai mici, daca nu tocat mediu.

Intr-un castron de marime potrivita se pune pieptul de pui, ciupercile tocate, maionea de cartofi(bunatate), mararul tocat, usturoiul pisat marunt si ceapa tocata si ea la fel de marunt. Se amesteca bine si se potriveste de gust cu sare si piper.

Se serveste minunat pe Bagheta alba, reteta se gaseste la Pagina "Panificatie"

Cam atat avem de lucru, insa ne delectam cu bunatati!



Pofta mare!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...