Sunday, June 10, 2012

CHIFTELUTE DE SOMON

SALMON CAKE

O reteta simpla si delicioasa, ideala pt intreaga familie.

Ingrediente:
200 gr somon proaspat sau la conserva,
3 cartofi albi, fainosi,
1 ceapa alba mare,
2 oua,
2 linguri faina ( sau amidon cartofi)
1 lingura pasta de ardei dulce,
1 lingura de chilli sos,
5 fire de patrunjel verde,
malai sau faina ( pt prajit)
sare, piper negru macinat


Mod de preparare:

Daca ati optat pt somon proaspat, acesta se sareaza si se pune la cuptor pt 20 minute, pana carnea devine rozalie, nu crocanta.
Apoi se curata de piele, oase si se farama intr-un castron.
In cazul in care ati ales varianta cu peste la conserva, acesta doar se curata de piele si oase, de asemenea se farama intr-un castron. 
Se adauga patrunjelul tocat marunt, sare piper si ouale.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cam 10 minute, la foc potrivit. trebuie sa ajunga la culoare galbuie si mai ales sa nu fie rumenita. Se adauga si aceasta peste peste, se mesteca omogen toate.
cartofii se fierb foarte bine, in apa cu sare, apoi se scurg de apa si se sa farama foarte bine, adaugandu-se mai apoi peste peste. Totul se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune la final faina sau amidonul de cartofi, depinde de ce ati optat.
Formam 8 chiftelute si le lasam la rece pe un platou timp de 1 ora.
Dupa ce timpul a expirat, chiftelutele se trec prin malai sau faina si se pun la prajit, foc mediu, pe ambele parti. 
Sunt delicioase cu sos aioli si salata de castraveti cu lamaie sau salata verde.



Reteta de salata de "Castraveti cu lamaie" se afla la pagina "Salate"

Va doresc spor la treaba si pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...