Friday, June 15, 2012

CHICKEN MEATBALLS WITH HERBS

CHICKEN MEATBALLS WITH HERBS/
CHIFTELUTE DE PUI CU VERDETURI

Un aperitiv usor care poate fii pregatit cu orice ocazie. De asemenea copii vor fii foarte incantati de aceste mingiute de carne.

Ingrediente;
500 gr carne de pui tocata,
3 oua,
10 linguri fulgi de cartofi,
2 cepe albe, medii,
1 lingura sare,
1 lingurita Vegeta,
1 lingura piper negru macinat,
1/2 lingurita piper alb macinat
1 lingura cimbru uscat,
1 legatura ( 14-16 fire de patrunjel verde)
1 lingura marar uscat,
5 catei usturoi,
4-5 linguri faina(pt prajit)
100 ml ulei (pt prajit)


Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit pana devine aurie.De asemenea punem putina sare si piper alb macinat.
Separat, intr-un alt vas, amestecam carnea, ouale, sarea, vegeta, piperul negru si ustuoiul pisat bine in mojar. Cand ceapa calita   s-a racit o punem peste carne. Adaugam verdeturile, mararul si patrunjelul tocat marunt. La final punem cartofii fulgi si mestecam foarte bine, apoi lasam la odihna totul timp de 20 minute.
Chiftelutele se prajesc in ulei incins, pe ambele parti. Au fost date prin faina, in prealabil .
Se pot servii cu aioli, muraturi de tot felul, cartofi piuree, salata verde. Sunt foarte delicioase!


Pofta mare!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...