Monday, May 6, 2013

COCONAT MILK SUGAR BUNS/ CHIFLE DULCI CU LAPTE DE COCOS

O reteta mai speciala de chifle spiralate cu o aroma de nuca de cocos. Sunt delicioase servite calzi sau reci cu unt si dulceturi.

ingrediente:
120 ml lapte de cocos,
120 ml lapte dulce,
1 ou,
1 lingura esenta de vanilie,
450 gr faina alba + 2 linguri extra,
25 gr fulgi de cocos,
50 gr zahar alb,
40 gr unt,
2 lingurite drojdie uscata, super rapida,
Pt glazura:
50 gr unt,
2 linguri zahar brun

Mod de preparare:
1) Framantat de masina de paine,
2) Framantat manual



1) Laptele dulce, de cocos,oul, zaharul si sarea se vor pune in tava masinii de paine. Se adauga faina si fulgii de cocos astfel incat sa acopere complet lichidul. Apoi la final se pune drojdia. Masina se porneste. Programul de framantat.
Separat se topeste untul (40 gr). Cand s-au framantat ingredientele destul de bine se adauga treptat, cate 2-3 lingurite din untul topit. Se va incorpora destul de rapid si astfel masina isi urmeaza ciclul de framantat si dospit.
Cand este gata, aluatul se scoate din tava si se pune pe blatul de lucru, uns cu ulei. Se imparte in 12 parti egale. Fiecare se pune intr-o folie de plastic, uleiata pt a se evita lipirea aluatului de folia de plastic. Se lasa la dospit 30 minute.
La final fiecarea parte se va intinde sub forma unei franghii, se ruleazaapoi in forma de melc, iar capatul se sigileaza cumva sub chifla pt a nu se desface in timpul coacerii.
Se repeta acelasi proceu cu restul partilor de aluat, apoi toate se mai pun la dospit, in tava de copt, pt inca 30 minute.
Se vor coace  la 220 grade, foc iute, pt 15 minute, dar inainte de a se pune la cuptor vor fii unse cu untul topit (50 gr.) si se va presara zaharul brun. Cuptorul trebuie pre-incalzit la aceeasi temperatura.
Cand se rumensc sunt gata.

2) Drojdia se dizolva in putin lapte dulce si o 1 lingura de zahar. Restul de lapte dulce se amesteca cu laptele de cocos, zaharul, oul si vanilia.
Intr-un vas mare de sticla sau portelan se pune faina impreuna cu fulgii de cocos si sare. Cand zaharul s-a topit in lapte se va amesteca cu drojdia dizolvata apoi toate se pun peste faina, incorporandu-se bine. Se framanta apoi viguros, timp de 20 minute. Spre sfarsitul procesului de framantare se adauga untul topit. 
Se lasa la dospit timp de 30 minute. 
De aici procedeul de formare a chiflelor este este mentionat in partea intai.

Pofta buna!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...