Tuesday, April 30, 2013

RASPBERRY & CHOCOLATE SLICE / CUBULETE DE CIOCOLATA CU ZMEURA SI NUCA DE COCOS

Un desert diferit cu o compozitie deosebita. Ciocolata merge de minune cu celelalte doua ingredinete, zmeura si nuca de cocos, stimuland si mai mult simturile la gustul ciocolatei.


Ingrediente:
24 cubulete

25 gr unt,
300 gr cicolata negra,
1 cup zahar alb fin,
3 oua,
3/4 cup faina alba,
34 cup pudra de cacao,
1 cup dulceata de zmeura

Bezeaua de cocos:
2 oua,
1/4 cup zahar alb fin,
1/2 lingurita esenta de nuca de cocos,
200 gr nuca de cocos macinata


Mod de preparare:

Untul se pune pe foc impreuna cu ciocolata neagra si zaharul, amestecandu-se pana cand acestea se topesc complet. 
Ouale se amesteca bine, iar cand compozitia mai sus mentioanata este racita se combina cu ouale. La final se pune faina si pudra de cacao si se coc pt 20 de minute,160 grade, intr-o tava 15x25 cm, tapetata cu hartie de copt, .
Cand este gata se lasa la racit.

Intre timp se pregateste bezeaua de cocos.
Ouale, zaharul si esenta se amesteca toate intr-un castron cu mixerul  pana cand compoztia devine pufoasa. Adaugam faina si nuca de cocos macinata.

Acum se face asamblarea prajiturii.

Peste blatul mai devreme pregatit si racit se intinde dulceata de zmeura intr-un strat uniform apoi toata compozitia de nuca de cocos.
Se pune la cuptor, la aceeasi temperatura pt inca 35 de minute.
Este delicioasa servita rece, alaturi de o limonada cu menta.

Pofta buna!



Nota: O alta alternativa a gartiei de copt este urmatoarea. Tava  de copt se unge intr-un strat subtire de ulei, apoi se tapeteaza cu grij. In felul acesta blatul nu se va mai lipii deloc de tava.

Nu va ingrijorati daca veti vedea ca bezeaua de cocos nu este legata, asemenea unei creme, trebuie sa fie nisipoasa, cand se va coace totul se leaga perfect.

Spor la treaba!



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...