Friday, March 8, 2013

HAM & CHEESE MUFFINS /MUFFINS CU SUNCA SI CASCAVAL

O gustare rapida si hranitoare.
 Cei mici se bucura de aceste briose pline de proteine.
  
Ingrediente:
(pt 12 briose)
1 cup/ 190 gr gr sunca,
1 cup/ 100 gr cascaval ras,
 1 1/2 cup /250 gr faina alba  cu agent de dospire(Self Rising Flour)
sau faina alba + 1/2 lingurita praf de copt
 2 oua,
1 cup/ 250 ml lapte,
1/8 lingurita piper alba macinat,
1/8 lingurita oregano uscat pudra,
1/8 coriandru boabe macinat,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita zahar



Mod de preparare:

Intr-un castron ouale se amesteca cu laptele.  
Separat, in alt vas, se pun sunca tocata cubulete mici, cascavalul ras, faina,sarea,zaharul si mirodeniile. Se amesteca bine si treptat se adauga laptele cu oua.
O tava de briose se unge cu ulei(daca folositi tavi de silicon uleiul se elimina din reteta) si compozitia se imparte in fiecare forma de briosa.
Se coc 10-12 minute la 200 grade, pana cand devin rumene si pufoase.
Pofta mare!    
Nota: briosele gata preparate se pot congela timp de 2 saptamani. Atentie!Inainte de fii congelate trebuie racite complet.
Savoarea si prospetimea nu o vor pierde, trebuie doar incalzite timp de 1 minut si sunt gata fierbinti ca din cuptor.
Gasiti pe blog si alte retete de briose aperitiv/gustari. Accesati pagina aperitive.    

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...