Monday, February 4, 2013

SUSAN &POPPY SEEDS BREAD/PAINE CU SEMINTE DE MAC SI SUSAN

Ingrediente:
pt 2 paini


500 ml apa calduta,
1 lingura zahar alb tos,
1 lingura sare,
2 linguri drojdie uscata, super activa
4 linguri ulei de masline/floarea soarelui
5 cups faina alba,
1/4 cup seminte de susan,
1/4 cup seminde de mac


Mod de preparare:

Drojdia si zaharul se dizolva in putina apa calduta,50 ml.

Faina se amesteca cu sarea si semintele, ambele.
Cand este dizolvata drojdia se pune peste faina si trepatat se framanta, adaugandu-se pana la final tot restul de apa.

Cand aluatul este bine framantat,omogen se pune la dospit timp de 1 ora. Dupa aceea se imparte in doua si se aseaza in tavi de copt si se mai lasa inca 1 ora sa creasca. Tavile se tapeteaza cu putin ulei. 
Timpul de coacere este 60 minute,la 160 grade, sau pana cand devine pufoasa si rumenita.

Aceasta reteta se poate framanta si in masina de paine. Ordinea ingredientelor va fii in functie de instructiunile masini. Se programeaza doar pt framantat si dospit apoi cand este gata se pune in forme pt  a doua parte de dospire.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...