Monday, February 4, 2013

FRIED CHICKEN LIVER WITH GARLIC/ FICATEI DE PUI CU USTUROI

Ingrediente:
pt 6 portii

700 gr ficatei de pui,
6 catei de usturoi,
100 ml ulei de floarea soarelui
1 lingurita cimbru,
1 lingurita sare,
1/2 lingurita piper negru macinat
100 ml apa


Mod de preparare:

Ficatei se spala in apa rece si se curata bine. Atentie sporita dupa vezica biliara, trebuie eliminata. Daca se rateaza, totul va devenii amarui.
Dupa ce au fost bine spalati ficateii si curatati, se lasa la scurs, 10 minute intr-o sita de plastic.
Cand sunt gata se pun la prajit in uleiul incins pana cand sunt rumeniti bine pe ambele parti. Se adauga in timpul prajiri sare. Cu 2 minute inainte sa fie gata se pune usturoiul facut pasta si amestecat cu 100 ml de apa si de asemenea adaugam piperul macinat si cimbru. 
Se amesetca cu grija si se opreste focul.
Sunt deliciosi calzi cu mamaliguta.


Pofta buna!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...