Tuesday, October 20, 2015

ROTITE DE PIZZA / PIZZA ROLLS






Rotitele de pizza sunt favoritele familie. Bune pt o gustare, in pachetele copiilor la scoala, picnic sau cu orice alta ocazie. Se fac repede, nu costa foarte mult. 
Sunt sigura ca vor face parte din lista de gustari favorite.
Asadar, sa ne punem pe treaba:



Ingrediente:

Aluatul

300 ml apa,
4 linguri ulei,
3 lingurite de zahar,
1/2 lingurita sare,
1 ou,
575 gr faina high grade,
2 linguri drojdie uscata

Cuptorul se porneste. 180 grade, cu ventilatie.
Se pun toate ingrediente, in oridinea de mai sus enumerate, in masina de paine pe programul framantat.

De regula framanta 30 minute, apoi in alte 30 minute aluatul este deja dospit gata sa iasa din masina de paine.

Blatul de lucru se unge cu putin ulei.  Eu folosesc ulei din spray. Stiu ca in felul acesta nu pun mult si nu iese foarte uleios.
Se intinde foarte usor cu palmele, nu este nevoie de sucitor.

Umplutura:
4 linguri cu varf de bulion,
300 gr cascaval ras (grasime redusa)
frunze de orgeano sau cimbru sau chiar bususioc
  • optional- salam/sunca, masline negre feliate

Se ruleaza cu grija, apoi se taie felii cam de 2 cm. Eu folosesc foarfeca:) se taie excelent in felul acesta!
Se coc la 180 grade pana cand sunt rumenite, cca 20 minute.



- Daca nu aveti masina de framantat, atunci aluatul se face astfel:faina, sarea, drojdia zaharul se amesteca toate intr-un castron de sticla.
Apa, uleiul si oul se amesteca separat, apoi se toarna cate putin din acest lichid format peste amestecul de faina. Se framanta bine.

Se lasa la dospit intr-un loc, calduros timp de 30 minute, pana se dubleaza in cantitate.
Pt pregatirea rotitelor se citeste paragraful de mai sus.

Pofta buna!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...