Tuesday, October 20, 2015

COVRIGI DE CASA / BRETZELS

Ingrediente:

500 gr faina alba,
280 ml apa calduta,
30 ml ulei,
1 lingurita de sare,
1 lingurita zahar,
1 1/2 lingura drojdie uscata

Pt fiert covrigii:
1 l apa
2 linguri bicarbonat,

Pt decor:

3 linguri sare de mare sau Himalaya (grunjoasa)
3 linguri susan,
3 linguri seminte de mac
si sau 3 linguri seminte chimen


Mod de preparare:

Se aprinde cuptorul, 200 grade, cu ventilatie.

Intr-un castron mare de sticla se pun faina, sarea, zaharul si drojdia. Cu o lingura se amesteca toate omogen.
Intr-o cana mare se amesteca apa si uleiul apoi se toarna incet, amestecandu-se, peste faina.

Se framanta bine 10 minute pana aluatul devine elastic.
Se lasa la dospit timp de 1-2 ore. Depinde de timpul de care dispuneti.

Cand aluatul este gata dospit se imparte in 12 parti egale. Tot atunci puneti pe foc apa.
ATENTIE!!! Blatul de lucru nu se tapeteaza cu faina!!!
Se ia fiecare parte si se intinde sub forma de snur subtire.Doar se rostogoleste cu mainile.
apoi se formeaza un covrig. Se procedeaza astfel pana la ultima parte de aluat.

Daca apa a ainceput sa clocoteasca se adauga bicarbonatul.
Fiecare covrig se opareste individual timp de  1 minut. Se scoate apoi cu o spumiera si se pun pe tava de copt, tapetata cu hartie de copt.
Inainte de a fii pusi la copt se dau prin sare si seminte.

Se coc timp de 20 minute, 200 grade, cu ventilatie. Cand sunt rumeniti se scot din cuptor.

Sunt deliciosi calzi, dar si reci!

Pofta buna!!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...