Monday, August 13, 2012

ONION & CHEESE BREAD / PAINE CU CEAPA SI CASCAVAL


O minune de paine!...o mananci pe nerasuflate.

Ingrediente:



3 cups faina alba,
3/4 cup lapte caldut,
3 lingurite miere,
1 lingurita drojdie,
1/2 lingurita sare,
1/2 cup cascaval,ras
3 lingurite de lapte,
1 ceapa rosie medie,
ulei pt uns


Mod de preparare:

Intr-un castron mic se combina laptele caldut, mierea si drojdia. Se amesteca bine si totul se lasa la dospit pana cand devine aerat amestecul.

Intr-un alt castron, mare se amesteca faina si sarea. Se adauga  drojdia si cascavalul. Se mesteca bine si repede cu lingura de lemn se "bate" aluatul pana devine o mingiuta.
Se tranfera apoi pe blatul de lucru si se framanta timp de 10 minute, viguros.

Se pune la dospit totul, timp de 1 ora,  intr-un castron uns cu ulei. Acoperiti cu folie de plastic pt a accelera procesul de crestere.

Se unge o tava de copt painea. Aluatul se apasa cu degetele. 
Acum adaugam ceapa, taiata cubulete, care a fost prajita(rumenita) in prelabil. Aceasta s-a tapetat in servetele de hartie pt ca toata grasimea sa fie eliminata. Nu dorim exces de ulei in paine. Cascavalul are suficient.
Se framanta bine pana cand ceapa s-a incorporat.
Formam o paine si o punem in tava de copt, unsa deja cu ulei.
Se lasa inca 1 ora sa creasca.

Catre finalul timpului de crsetere se incalzeste cuptorul (190 grade).

Aluatul se unge cu lapte apoi se coace timp de 35 minute. Trebuie sa aiba o structura pufoasa si un aspect auriu inchis.



Bon appetite!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...