Monday, August 13, 2012

CABBAGE AND NOODLE CASSEROLE / VARZA CU TAITEI LA CUPTO


Ingrediente


125 gr de taitei cu ou,
3 lingurite de unt,
1 ceapa mare alba,
500 gr varza alba dulce,
1 lingurita de seminte de chimen,
1 lingurita de seminte de marar,
1/2 cup de vin alb sec sau apa
2 cups de supa de pui,
(se poate inlocuii cu Vegeta de pui dizolvata in 2 cups de apa calduta),
1 1/2 lingura de faina,
1/2 cup iaurt simplu,
2 linguri smantana,
2 linguri de parmezan ras,
2 linguri de pesmet alb, fin

Mod de pregatire

Taiteii de fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se lasa la racit.
Varza se taie in suvite subtiri.
Intr-un recipient se topeste untul apoi se adauga ceapa tocata marunt. Se caleste timp de 5 minute. Punem apoi varza tocata si semintele de chimen si marar. Se caleste cateva minute. Se toarna vinul sau apa si se lasa pe foc pana cand varza devine moale.
Intr-un castron se amesteca supa de pui cu faina. Se adauga in varza de pe foc si se reduce intensitatea focului. Se mesteca timp de 3-4 minute. La final se pune iaurtul si smantana. Incorporati de asemnea taiteii. 

Toata compozitia se pune intr-o tava, gen PYREX. Deasupra se presara branza si pesmetul. Totul se coace timp de 35 minute, pana cand devine rumena. Temperatura de coacere 190 grade.

Pofta buna

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...