
CIABATTA
Bun gasit si la aceasta minunata reteta de paine.
Sunt sigura ca toata lumea iubeste acest tip de paine. Este un fel de ciabatta simplu de facut si rapid.
Ingrediente:
630 ml apa calduta
3 lingurite de sare(se pot pune si 2 pt persoanle cu restrictie la sare), dar este foarte important sa se foloseasca.
900gr faina
3 lingurite de drojdie
Sunt 3 modalitati de preparare!
1) se pun toate ingredientele in masina de paine in ordinea descrisa de mine si se programeaza doar pe framantat, aluat Apoi se lasa tot ciclul, la mine de exemplu framanta 1/2 ora si 1h creste.
2)daca nu aveti masina de paine, dar aveti robot de bucatarie cu optiunea framantat aluat sau "Patissier"(o alta masina de framantat, creme...) le puneti pe toate la fel in robot, doar cu grija la faina.
Daca nu exista nici aceasta varianta in bucataria dvs, nu disperati!!!!
3)Framantam ca bunicile noastre!Manual!

Se incalzeste cuptorul la 150 grade!
Atentie!a nu se insista mult cu manevrarea pe blat pt nu se lasa aluatul. Dupa ce l-ati aranjat pe tava, lasati 30 minute sa-si revina si sa mai dospeasca apoi se pune la copt pt 60 minute/150grade.

Va doresc spor la treaba dar mai cu seama Pofta Buna!
No comments:
Post a Comment